first day

hello buddies! Måste somna om 5 så här kommer ett kort inlägg om första dagen som senior på lake region High school!
 Får skjuts till skolan av Sarahs seniorkompis(första senior jag träffa,yejj;),säger hej till några av Sarahs kompisar när vi kom fram,träffa en tjej från mitt volleyball team som visade mig vilket klassrum jag skulle vara i,träffade min handledare(älskar henne redan),fick en mattebok som seriöst väger 5 ton, hade en lektion med två andra utbytestudenter(båda från Tyskland),hade lunch två gånger hahaha(båda gångerna hitta jag assköna människor som jag satt med thank god!Det jag var mest nervös för hände mig två gånger trodde jag skulle dö men allt gick awesome),franskaläraren älskade mitt namn och berömde mig för min engelska #waytogoestelle,volleyball practice gick ok-nu har jag ett nytt lyckonummer;18! för det är min lagtröjas nummer!
Det är typ allt i stora drag, imorgon efter skolan o efter volleyball ska jag på sleepover hos Monica (Sarahs bestie som hostar dani,tjejen från Chile)
 
-Sarah o jag first day of high school-
 

GOOD LUCK TWEENIE

ELLAN LYCKA TILL IDAG! spring som om handleder jagar dig #crazylove
 

sorry

hello everyone! 
Okejj jag vet- jag är sämst på att blogga. Så förlåt för dålig uppdatering, jag ska försöka bli bättre på att skriva vad som händer här borta. Igår åkte vi iväg till Andrews college för att hjälpa till med packningen och för att krama honom hej då.  Byggde lite muskler när jag bar upp hans saker haha.När bilarna var tomma och rummet färdigt gick vi iväg till en lunchrestaurang i närheten. Holy mother of jesus vad stora portioner, märks att man inte är hemma i lilla Sverige längre;) När vi kom hem dushade alla för det var seriöst 1000000 grader utomhus. Sen grillade s kyckling och vi hade chilltime. Vad mer har jag gjort...Ajuste! I måndags åkte jag o mom till maine mall och shoppade. Mest saker inför volleyboll men på tisdag blir det annat också. Då ska alla tjejer i familjen ha en shoppingdag-halleluja! Tydligen så är Sarah superbra som shoppingkompis säger alla för hon lyckas alltid hitta dyra saker till billigt pris;) 
 Jag och mina blåmärken på armarna om precis hem från practice- jag går på volleyboll! Gud vad kul det är! Coachen är bra och tjejerna är supersnälla. Michelle som är den ena coachen skjutsade hem mig och hon var också utbytesstudent när hon gick i high school! Hon åkte till tyskland för typ tre år sedan, det kändes skönt att prata med någon som vet precis hur man känner. Ikväll blir det bbq med alla afsare i närheten! 
 
-practice är varje morgon 9-11-
-go lakers!-
-blåååååååbäääääääääär-
-hittade en bild från helgen uppe i Southport, kvällen då vi tältade-
 
bybye 
 
 
 

i'm back

hello guys!
Nu är vi hemma igen efter ytterliggare en helg uppe i sommarstugan. Tyvärr tappade jag bort min mobil fredag e.m men ta det lugnt mamma o pappa! We found it:) O sen dog mobilen så inga bilder från helgen denna gång tyvärr.. I lördags satte jag, sarah, amy (tjejen från new jersey) och maeve (kusin) upp ett tält på amys trädgård och så campade vi! Vi hade atlanten precis utanför(till och med du mamma skulle gilla att campa med den utsikten:)såg fyrverkerier och solnedgången innan vi kröp in i tältet och hade movie night. Nästa morgon stekte vi amerikanska pannkakor och chillade innan det var dags att åka hem. Påvägen tillbaka släppte vi av maeve för hon bor där uppe,och då jag fick träffa fler härliga människor:) Alla är så sociala och älskar att prata haha. Juste! Jag glömde nästan bort att berätta om vad som var helgens galnaste och roligaste stund! Efter frukost lördagmorgon så gick vi fyra tjejer ner till stranden, knöt fast big maple(tänk er en gigantisk trekant man har bakom en motorbåt ni vet-big maple är namnet på den;)bakom 2 kajaker och paddlade ut i havet! Medan 2 chillade där bak paddlade 2 där framme som galningar-gud vad vi skrattade.
Byebye
 

stars

hello! om några timmar lämnar vi casco och åker till the summer cottage i booth bay. Ska bli superkul för det är så himla fint där uppe plus så ska jag träffa kusinerna:) Igår var vi i skolan för att lyssna på ett möte för alla som ska börja på en sport. Jag lämnade in hälsopapper, träffade mina coacher ( gud de verkar så bra! ) och mitt cross country team(terränglöpning). På måndag smäller det och därefter har jag träning 8-10 varje vardagsmorgon! 
-innan jag o bästa tvilling lämnade sverige fick vi varsitt armband av bästa storasyster-
bye for a while

plans

people, jag har very good news. Våra grannar vid sommarstället bor i new jersey, och förhoppningsvis så ska vi till dem under thanksgiving. Det tar bara 45 min från deras hus in till New York City! Dessutom så ska vi till Boston någon gång, och i april så ska vi till myrtle beach i south carolina:) har inte så mkt mer att säga just nu förutom att nästa vecka ska jag till skolan för att välja ämnen o börja på cross country! 

yesterday

igår var vi på en av stränderna i portland och chillade, åt vattenmelon, solade o badade. Var iskallt i havet iochförsig men sarah o monica övertygade mig o dani så vi badade tillslut! 
 
 
 
-dani o hennes host familys hund( ja, alla har hundar här uppe;)
-ett kortspel som är sjukt kul-
 
byebye så länge
 
 
 
 
 

gifts

 
-fotoalbum där bilder från året kommer hamna-
-fick godis som jag ska äta när jag är homesick haha-
 
-"blink blink"-
plus ett par örhängen som ser ut som sjöstjärnor
 
 
 
 

hola

hola people! just nu äter vi frukost (maineblåbär är de bästa blåbären som finns jfyi) o tittar på one tree hill. Igår visade mamman o sarah mig casco bl a high school där jag kmr vara senior o Sarah junior, sen fixade vi simkort till moi, shoppade på walmart, lämnade Sarah på fotbollsträning, handlade mat(Corn on the cob såklart;) o så grillade vi kött till middag;) Jag o Julia tittade sen "what to expect when expecting. De gav mig netflixlösenordet så here we gooo, när jag kommer hem kommer jag ha sett alla filmer som finns hahah;)Lite senare idag ska vi nog träffa Dani o monica, imorgon ska vi till stranden med Andrew o hans kompisar;) inget annat att skriva sååå ha det awesome o byebyebye

 -reeeeemy-
-deras egna lilla pond;)-
-downeast maine team-
 
 

wow

wow. Jag är typ kär i min host family! De är så ubersnälla o roliga o alldeles alldeles underbara! haha:) 
  Så... den 10 hämtade Sarah(dottern) Jon (pappan) o Sue (mamman) upp mig på university of New England. De hade med sig en skylt som det stod Estelle på, massa ballonger o presenter:) ( bilder kmr senare ) Sen åkte vi iväg till Booth Bay, vilket ligger i Southport som är känt för att vara en sommarort. Gud vad fint det var! Här uppe har de en sommarstuga som ligger precis vid atlanten. Jag träffade Sarahs morfar o mormor, o Andrew som är Sarahs brorsa. Resten av den dagen var vi på stranden, klättrade på klippor,åkte kajak runt en ö, träffade grannarna, öppnade presenter, åt musslor, lobster( min nya favvomat haha) o corn on the cob:) Det var morfar som fixade dem, så innan han stoppade ner lobstrarna i kokande vatten så fick jag o Sarah hålla i varsin levande. gud jag trodde den skulle döda mig haha;) När det var mörkt gick vi ner till stranden igen o gjorde s'mores vid en bonfire! Idag, söndag, gick vi till kyrkan o när vi kom hem gjorde vi en stor amerikansk frukost eftersom pappa Jon fyller år idag!  amerikanska pannkakor, maineblåbär, äggröra, bacon, banana bread, fruktsallad, kaffe....halleluja gånger 2 den morgonen. Efter det firade vi pappa Jon's födelsedag lite till, åkte motorbåt o sa hej då till grannarna innan vi lämnade booth bay för casco.
 Just nu sitter jag i min säng o ska alldeles strax sova.
Between, familjen ÄLSKADE sverigepresenterna de fick:)
 
 
-the summer cottage-
 
-fyren vid southport-
-min lobster! tänk dig en kräftaX10 i storlek, den tar upp hela tallriken!-
 
-s'moooooores-
-sarah-
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

me. heart. east coast

efter ca 9 h i ett flygplan landade vi äntligen i new york, JFK. på flyget satt jag bredvid en asskön amerikansk tant som bodde i californien o en svensk afstjej som ska till delstaten under mig! hon bor i norr i sin stat o jag i söder o det är tydligen inte alls långt ifrån varandra! vi ska försöka ses under året;) i New york tog vi sedan buss till ett hotell där jag + alla andra som ska till maine väntade på midnattsbussen som tog oss till university of New England. vi åkte igenom alla delstater från New york city upp till maine vilket var nicey. Här bor vi nu på campus o har ett litet läger innan våra host familjer hämtar upp oss den 10! 
Här på campus har jag träffat ashärliga people o 4 andra som ska till samma High school som jag! en tysk kille , en tjej från Grönland ( i know coolt, hon är även min rumskompis;) plus en italienare o en tjej från Chile, dani. Dani o jag kmr bo ca 5 min ifrån varandra o hon är super trevlig;) hennes värdsysyster e bästa kompis med min värdsyster, o jag hoppas vi 4 kmr ha ett awesome år här i usa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

hej då schwwwweden

Om några timmar lämnar jag sverige! Jag landar i new york runt 5 pm, sen har jag ingen aning om vad som händer riktigt haha. Jag vet att jag ska träffa min host family den 10, o innan dess har AFS ankomstläger;)
 
här ska jag boooo
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 

intro

inför utbytesåret i usa ville jag egentligen inte ha en blogg (don't know why...). jag tänkte först bara uppdatera instagram/facebook/twitter så folk iallafall vet att jag lever haha.men obviously så har jag ändrat mig so here it is!
 Jag åker med organisationen AFS, har blivit placerad i maine och lämnar sverige 7 augusti. ärligt talat så är jag inte så nervös, men jag slår vad om att på flyget till new york kmr jag typ bryta ihop. 
min värdfamilj verkar helt sjukt underbar! pappa,mamma,tre barn o en hund. Andrew(93:a) och Julia (95:a) går på collage men Sarah(97:a) går på high school så jag blir inte helt alone med föräldrarna vilket känns skönt. de bor i en liten håla med 3800 invånare vilket är VÄLDIGT annorlunda från stockholm men det ska bli kul! man blir ju utbytesstudent för att uppleva någonting annorlunda, och jaa, typ byta liv ett tag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

holy macaroni